Exposicions a la Biblioteca.

Exposició Amics de la Gent Gran del 26 d’abril al 15 de maig a la Biblioteca.

Exposició commemorativa dels 30 anys que l’Associació http://www.amicsdelagentgran.org porta acompanyant a persones grans que pateixen soledat. Consta d’un seguiment fotogràfic de diferents voluntaris durant l’acompanyament que fan setmanalment a persones grans que pateixen soledat no desitjada. Hi ha un doble objectiu en aquest projecte: • Deixar constància de la relació entre les dues persones, la d’un voluntari i la de la persona gran. Veure com l’acció del voluntariat de mica en mica va creant un vincles d’amistat que transcendeixen al compromís inicial agafat pel voluntari d’anar a acompanyar a una persona gran. • Reflexionar sobre la situació de la gent gran a la nostre societat. Perquè és necessari d’una ONG per acompanyar-los? Perquè pateixen la solitud? Aquí apareixen moltes preguntes de difícil resposta si no és a través de una reflexió més àmplia sobre el rol que juga la vellesa en la nostra societat.

Exposició Zinteta, Cinta Tort Cartro fins el 31 de Març.

Exposició local a càrrec de Cinta Tort Cartró, Cossos que es miren, cossos que es reconeixen, disponible tot el mes de Març del 2018 a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra.


Exposició sobre Rosa Leveroni fins el 25 de Març.

Rosa Leveroni pertany a la generació de Mercè Rodoreda, Pere Calders o Salvador Espriu, escriptors que van viure la Guerra civil quan començaven a publicar llibres madurs. Per aquest motiu, com a poeta, ha estat inclosa dins la generació del 36. Durant la postguerra, Rosa Leveroni va dedicar-se a la resistència cultural, al costat de Carles Riba. Va guanyar

els Jocs Florals de la llengua catalana de Londres (1947) i París (1948). Fins a l’any 1951, no publicà el segon llibre, Presència i record.

El 1982, va rebre la Creu de Sant Jordi i ha estat un dels primers membres i sòcia d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

El proper 8 de Març acompanyant a aquesta exposició hi haurà un tast de poesia per part de la companyia Para bé l’orella a la Biblioteca. Acte previst a les 19.30h.

 

Exposició Fotogràfica de la Festa de Sant Pau, f2018.
Total de 23 fotografies a tot color, que expressen les emocions durant les activitats realitzades a la Festa Major de Torrelles de Llobregat. Veniu a veure-la!

Dimecres 17 de Gener es va inaugurar a la Biblioteca, l’exposició sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible. Estarà fins el 5 de febrer i és una iniciativa molt interessant que promou l’ONU.